NSGK helpt om uw manege of rijvereniging toegankelijk te maken

NSGK helpt om uw manege of rijvereniging toegankelijk te maken

Paardrijden is niet alleen een prachtige sport, het is ook een leuke manier om mensen te leren kennen. En dat sluit goed aan bij wat NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, voor ogen heeft: kinderen met en zonder handicap die elkaar ontmoeten, samen leren, samen spelen en natuurlijk samen sporten. Daarom helpt NSGK maneges en rijverenigingen om hun toegankelijkheid voor kinderen en jongeren met een handicap te verbeteren. Want de ervaring leert dat die aanpassingen niet altijd uit de reguliere exploitatie betaald kunnen worden. Daarom kunt u bij NSGK een financiële bijdrage aanvragen om de manege zowel fysiek als sociaal toegankelijk te maken. Zodat ruiters met en zonder handicap samen kunnen rijden, samen de paarden verzorgen en samen napraten in de kantine.

Manege De Blijde Ruiters
Manege De Hazelaar

Om precies te zijn; dit is waarvoor u een beroep kunt doen op NSGK:

  • Het inhuren van een expertise om te onderzoeken of en hoe het mogelijk is lessen en activiteiten voor ruiters met en zonder beperking aan te bieden op de manege. Deze stimuleringsgift bedraagt maximaal € 2.500.
  • Aanpassen van fysieke toegankelijkheid van het gebouw; denk aan het verbreden van de entree, het plaatsen van een tillift of de bouw van een aangepast toilet. De bijdrage is afhankelijk van de meerkosten, maar bedraagt maximaal € 15.000.
  • Aanschaf van aangepaste materialen, bijvoorbeeld aangepaste zadels, spelmateriaal of paarden. NSGK draagt maximaal 50% van de totale kosten bij, tot maximaal € 10.000.
  • Werving van leden met een beperking en vrijwilligers; hieronder valt o.a. het drukwerk van promotiemateriaal, de inkoop van advertentieruimte en de huur van een stand.
  • Scholing van vrijwilligers en trainers; voor behoud, kennisdeling en kennisontwikkeling op allerlei gebieden die bijdragen aan een manege voor ruiters met en zonder beperking. Een bijdrage tot maximaal € 5000 is mogelijk.
  • Organisatie van vrijetijdsactiviteiten waarbij kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en van elkaar leren.
  • NSGK werkt samen met Serviceclubs in Nederland. Als een serviceclub een fondsenwervingsactie wil organiseren voor uw manege, dan kan zij aan NSGK vragen om de opbrengst te verdubbelen! Op www.nsgk.nl/serviceclubs leest u hoe dat werkt.

Wilt u meer weten over wat NSGK voor u kan doen? Of wilt u een aanvraag indienen? Kijk dan op http://www.nsgk.nl/doe-een-aanvraag. Als u het antwoord op uw vraag niet op de website vindt, kunt u ook contact opnemen met een van de projectadviseurs van NSGK: tel. 020-679 1200 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS: Heeft uw manege of vereniging alleen ruiters met een beperking en wilt u graag activiteiten ondernemen met ruiters zonder handicap? Ook daar kan NSGK u bij helpen.


Quote Manege de Hazelaar:

“Met de gift van NSGK heeft Manege de Hazelaar nieuwe vrijwilligers kunnen werven, nieuwe paarden gekocht en aangepast materiaal aangeschaft. Hierdoor kunnen we meer kinderen met een beperking rijlessen aanbieden, en daar zijn we heel blij mee!”

Afdrukken